Statens krispaket för företag

Coronapaniken har nog lagt sig lite grann nu, men det är fortfarande bekymmer. Folk blir fortfarande smittade och man vet aldrig när, eller om, man själv blir drabbad. Jag hoppas ni alla håller er friska! 

Men hur är det med krispaketen som regeringen har lanserat för företagare i Sverige? Hjälper de verkligen? Ja, det får jag nog säga att de gör. Visst, många mindre företag kommer att få långsiktiga problem och många av dem kommer att gå i konkurs. Det vet vi, och det är inte mycket man kan göra åt. Att få vänta med skatt och moms hjälper en hel del, och att staten tar över kostnader för de man är tvungen att korttidspermittera är suveränt. Men finns det saker man kan göra själv för att ens företag ska överleva? 

Ta tag i saker du med

Driver du ett eget företag kan du på egen hand se till att rusta firman för framtiden. För kortsiktiga lösningar för likviditetsproblem kan du använda dig av fakturaköp till exempel. Det innebär att du säljer dina fakturor som du ställt ut till dina kunder och får betalt direkt, istället för att behöva vänta till förfallodatum. Du kan även ta förmånliga lån som erbjuds av banker och låneinstitut. Men börja med att kolla upp vilka kostnader du kan slippa. Börja med ett besök hos Skatteverket där du kan hitta all information om hjälp till företag under coronapandemin som drabbat oss. Det finns mer hjälp än många vet om. 

24 Apr 2020