Byta ciggen ger bättre hälsa!

Tänk att det är så lätt för alla rökare att förbättra sin hälsa. De behöver inte alla få cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och mista rösten och andas med en tub, man kan faktiskt förbättra hälsan genom att byta ut den vanliga cigaretten med en elektrisk cigarett. En elektrisk cigarett fungerar nästan som en vanlig, det är bara det att den är elektrisk. Du behöver ingen tändare, du behöver bara puffa på den.

Fördelarna med e-cigaretterna

Visste du att i en vanlig cigarett hittar du så många som 3000 olika gifter? Jo det är sant. Förutom nikotin finns det arsenik, tjära, bensen (finns i bensin), kadmium (som man gör batterier av), formaldehyd (som bevarar lik), polonium (ett radioaktivt grundämne - livsfarligt), krom (som man gör rör av), ammoniak, kolmonoxid (finns i bilavgaser), nickel och bly bland annat. I en elektrisk cigarett hittar vi nikotin (om du så vill), glycerin (finns i fuktighetsbevarande hudlotion) och vattenånga. Så nu när du vet detta, vad väntar du på?

Så fungerar det

Enklast är det, om du aldrig gjort det förut, att du går in på www.eqcigs.se och beställer hem ett startpaket. Det innehåller en elektrisk cigarett, en laddningssladd med USB och en e-juiceflaska. E-juicen behöver du för att få vattenånga. Den innehåller nikotin (om du så vill, finns även utan). När du fått hem din beställning, laddar du e-ciggen med sladden, häller sedan i e-juicen och så röker du precis som vanligt, förutom att du slipper gå ut när du vill röka. När du röker bildas det bara ofarlig vattenånga som de andra får i sig. Du slipper lukta illa cigarettrök, du slipper aska den och du kommer att må bättre utan de 3000 gifterna!

Om alla byter blir det bättre för alla

Önskan är ju att alla skulle må bättre med e-cigaretterna och få bättre hälsa. Detta borde verkligen vara ett politiskt beslut i likhet med beslutet att staten ska hålla på med försäljning av alkohol. Detta är en del av folkhälsa, och eftersom politikerna fattar beslut om folkhälsofrågor, borde även detta ingå som en del av det.

30 Sep 2017