Ett bra val för miljön

En sak som många politiker har gemensamt är att de säger att de värnar om miljön. En del mer än andra och de som är mest aktiva inom området får nog sägas vara Miljöpartiet. De, och flera andra partier, har enats om att genom en subventionering av elcyklar göra det lättare för befolkningen att byta ut sina bilar. Detta är speciellt lockande för de som bor i stan och även för de som söker förmånscykel el för företag. Det sparar pengar, tid och framför allt så är det ett bra sätt att värna om vår miljö! 

Fördelarna är många

Visste du att en elcykel kostar ungefär 25 öre per mil i driftskostnader? Eller att det ofta går snabbare att ta sig fram med en cykel inne i stan än vad det tar att åka bil, buss eller tunnelbana? Tack vare den långa hållbarheten på batterierna så är det också ett starkt argument att byta till en elcykel för en hållbar framtid. Detta gäller givetvis privatpersoner men för företag kan det göra extremt stor skillnad. 

Utöver möjligheten att ha fordon med reklam på, som visar upp att man väljer en grönare väg, så är elcykeln ett väldigt roligt transportmedel. De som normalt sett tar taxi eller egen bil i arbetet kan då få frisk luft och motion samtidigt som man faktiskt kommer fram betydligt snabbare. Det finns egentligen bara en enda nackdel med en elcykel, och det är om det regnar för då är du tvungen att ha regnkläder. Eller bli blöt! 

25 Mar 2018