Klädskåp viktigt på arbetsplatser

Har du någonsin fått dina kläder eller tillhörigheter stulna på jobbet? Låter kanske som en konstig fråga men jag hörde om det för inte så länge sedan. En av mina bösta polare blev av med en helt ny skinnjacka, som han hade betalat för flera tusentals pengar. Han hade litat på sina arbetskamrater, hängt upp den i personalrummet och aldrig skulle komma på tanken att någon av hans arbetskompisar skulle vilja stjäla ett plagg av någon annan. Men det var det visst någon som gjorde. Gissa om han blev förvånad, sedan väldigt arg och till sist less på allt. Han har pratat med sin chef, som pratade med sin chef och så vidare. Tyvärr hände inget.

Måste ha ordentliga förvaringsutrymmen

Man borde ju kräva att alla som arbetar på arbetsplatser där man måste byta om och inte kan gå runt med sina tillhörigheter måste få ordentliga låsbara klädskåp. Det är väl ändå det minsta man kan begära av sin arbetsgivare. Tyvärr är det inte alltid så. Ibland har arbetsgivaren bara ett personalrum där alla ska samsas om utrymmet. De bara hänger upp sina kläder på en krok och då måste man kunna lita på de andra att de inte bara snor hem ens kläder. Ju mer jag tänker på det desto mer upprörd blir jag över det hela. Vad är det för fel på människor?

Finns jättefina klädskåp

Har man ingen fantasi, finns det hur bra klädskåp på nätet. Morework har snygga, designade hyllor och klädskåp som vilken arbetsgivare som helst skulle kunna beställa på nätet. De har bra priser och man behöver inte ha så stor fantasi, ett klädskåp är ett klädskåp. Vill man kan de komma och göra ett besök på arbetsplatsen och rekommendera vilka klädskåp som skulle kunna passa i deras personalutrymmen. Så man kan absolut inte skylla på platsbrist, eller dålig fantasi. Det borde vara alla arbetsgivares plikt att se till att personalens tillhörigheter inte blir stulna. Tack för ordet!

19 Aug 2017