Tjatter på arbetsplatsen

Jag måste bara berätta om en arbetsplats jag jobbade på för ett tag sedan. Då jobbade jag som säljare mitt i stan. Vi höll en timmes föredrag om hur andra skulle omplacera hela sin tjänstepension, besparingar och aktier till det vi sålde; nämligen strukturerade produkter på börsen. I ett annat rum satt de som kallades besöksbokar. De såg till vi fick in nya kunder. De tog den första kontakten med intet ont anande pensionärer för att de skulle komma till oss.

Hörde samma manus om och om igen

Besöksbokarna satt i ett rum och pratade i telefon hela dagarna. Alla hade fått ett manus att hålla sig till och läste upp det, kanske hundra gånger om dagen. Om och om igen. Det förväntades att de skulle få in minst fem besök om dagen. I så fall kunde de få en lön på tjugotusen, innan skatt. Om inte, fick de ingen lön alls. Det satte en enorm press på varje besöksbokare. Om de sa samma saker hundra gånger om dagen, sa de det femhundra gånger i veckan eller tvåtusen gånger i månaden som blev tjugofyratusen gånger per år, ja du fattar kanske vart jag vill komma. Det blev ett väldigt tjatter, milt uttryckt. Varje dag. De hade inga bordsskärmar eller väggskärmar, så alla var tvungna att lyssna på vad alla andra sa. Dag, efter dag, ända tills någon tröttnade och slutade av rena rama öronskavet. De borde helt enkelt ha fått ordentliga ljuddämpande bordsskärmar. Som den här:

Man kan beställa sådana på Morekontor

Varför inte beställa sådana på morekontor.se, de är ovärderliga och hjälper stackars besöksbokare att få jobba ostört för sina tjugotusen i månaden.

10 Aug 2017