Vår energianvändning måste förändras

Idag finns det stora möjligheter till snabb förändring inom energi där ny teknik enkelt kan effektivisera våra samhällen genom relativt små förändringar. Led revolutionen som inträffade för snart åtta år sedan har gett upphov till nya möjligheter och medfört positiva förändringar för samhällen runt om i hela världen. För att du som läsare ska förstå hur enkelt vi kunnat effektivisera vår energiförbrukning så drar en led lampa endast en femtedel energi som en halogen lampa utan att ljusstyrkan påverkas. Led lampor används i ganska stor utsträckning i vårt samhälle men det hade kunnat bli ännu bättre ifall vår energipolitik hade genomgått en förändring.

Vi bör lära från fordonsbranschen med sina extraljus 

Bilar idag använder led lampor i en väldigt stor utsträckning. Det är en vanlig förekommande syn att se bilar utrustade med led teknologi i form av led extraljus, backljus och positionsljus. Extraljusen resulterar i en rad fördelar för bilförare och lastbilschafförer där säkerheten är den viktigaste. Att köra med led extraljus hjälper förare vid mörkerkörning, dessutom medför en färgtemperatur runt 6000 Kelvin att föraren inte blir lika trött i ögonen. Inom fordonsbranschen så är det väldigt vanligt med led även om tekniken inom detta område används av helt andra skäl än i övriga samhället där ekonomiska fördelar är viktigast. Istället för kostnadsbesparingar så är det istället säkerheten som främst är i fokus. Även byggbranschen använder led lampor flitigt, varningsljus och saftblandare med led dioder är en vanligt förekommande syn på de flesta arbetsplatser. Roterande saftblandare används på entreprenadmaskiner och lastbilar.

Vi kan dra lärdom av detta och utnyttja led tekniken betydligt mer än vad vi gör just nu, låt oss använda led belysning överallt!

27 Jul 2017